Introduction

Are you planning to attend an interview for the SAP BW/BI Developer role but confused on how to crack that interview and also what would be the most probable SAP BW/BI Interview Questions that the interviewer may ask? Well, you have reached the right place. Tekslate has collected the most frequently asked SAP BW/BI Interview Questions which are often asked in multiple interviews.

If you would like to become an SAP BW certified professional, then visit Tekslate - A Global online training platform: "SAP BW Training and Certification Course". This course will help you to achieve excellence in this domain.

SAP BW/BI Interview Questions

Q1) Define SAP BW/BI?

Ans: SAP BW/BI is a Business Information Warehouse, also called business intelligence. It allows the user to examine the information from operative SAP applications also from other businesses.

Q2) Define dimension in BW?

Ans: The collection of reference data about a measurable event in data warehousing is known as dimensions in BW.

Q3) How B/W statistics is important?

Ans: It is important because it is useful in measuring the performance of how quickly the queries are calculated or how quickly the data is loaded into BW.

Q4) What is an InfoObject and why it is used in SAP BI?

Ans: Info Objects are known as the smallest unit in SAP BI and are used in Info Providers, DSO’s, Multi providers, etc. Each Info Provider contains multiple Info Objects. InfoObjects are used in reports to analyze the data stored and to provide information to decision-makers.

Q5) What is the use of the Info area in the SAP BW system?

Ans: Info areas in SAP BI are used to group similar types of objects together. Info areas are used to manage Info Cubes and Info Objects. Each Info Objects resides in an Info Area and you can define it as a folder that is used to hold similar files together.

Q6) What is the InfoObject catalog?

Ans: InfoObjects are created in the Info Object catalog. It is possible that an Info Object can be assigned to different Info Catalog.

Q7) When you define aggregates, what are the available options?

Ans: Hierarchy F fixed value Blank

Q8) Explain the difference between Operation Datastore, InfoCube and MultiProvider?

Ans: ODS −They provide granular data, allows overwrite and data is in transparent tables, ideal for drill-down and RRI. InfoCube −This is used for star schema, we can only append data, ideal for primary reporting. MultiProvider −It contains physical data and allow to access data from different InfoProviders.

Q9) Explain the data target administration task?

Ans: The data-target administration task deletes the index, generate an index, construct database statistics, initial fill of new aggregates, etc.

Check out SAP SD Tutorials

Q10) What are the options available in the transfer rule?

Ans: ABAP routine or a Formula Assign a Constant Assign info object

Q11) What all options are available in the transfer rule?

Ans: Formula Routine Constant InfoObject

Q12) How we can debug errors with SAP GUI?

Ans: To debug errors in SAP GUI we have to follow the path

a) Run Bexanalyzer

b) Business Explorer menu item

c) Installation check

It will show an excel sheet with a start button, on clicking on it, it will verify the GUI installation

Q13) Define the term ‘slowly changing dimension?

Ans: Slowly changing dimensions is the dimension that changes with time