CyberArk Technical Interview Questions

1.How many times wrong Password count access suspension can be increased?

Ans: Upto: 99

2.To allow specific user to access a specific safe the user need to have?

Ans: Safe ownership

3.What's the minimum password complexity required for CyberArk authentication using internal CyberArk scheme?

Ans: There should be Minimum one lowerchase alphabet character, one uppercase alphabet character, one numeric character

4.To create a PIM policy, what need to be done?

Ans:  We should Create CPM Policy, PIM Policy, and Create a PSM connection component & enable the PSM if needed

If you want to enrich your career and become a professional in CyberArk, then visit Tekslate - a global online training platform: "CyberArk Training" This course will help you to achieve excellence in this domain.

5.CyberArk can manage following Database's password?

  1. MySQL
  2. DB2
  3. MS SQL
  4. Oracle DB
  5. All of above

Ans: All of above

6.User with sufficient rights can do _____________ about the privilege account registered?

Ans:

  • Use the privilege account to directly connect to target system by clicking on connect button
  • Copy the password for other usage
  • Change the password by clicking on change button
  • Verify the password by clicking on verify button

7.What is BYOC? 

Ans: Bring Your Own Client

8._________ CyberArk's modules responsible for recording session?

Ans: PSM

9.If CyberArk vault user changed his Active Directory password what will happened with his CyberArk account?

Ans: Nothing will happen, If CyberArk uses LDAP authentication

10.Which Component used on all Cyberark solutions?

Ans: CyberArk Vault

11.What are the CyberArk Vault protection layers?

Ans: Following are the CyberArk Vault Protection Layers:

  • Firewall & Code-Data Isolation
  • Encryted Network Communication & Visual Security Audit Trail
  • Strong Authentication & Granular Access Control
  • File Encryption & Dual Control Security

12.About privilege account request/approval or also known as dual control, which following statement is false?

  • Requester will receive email notification upon approval
  • Approvals is working in hierarchy
  • Request can be set for a specific time & date
  • Approvals is working in minimum number of approvers
  • Maximum request access for 5 consecutive days

Ans: Approvals is working in hierarchy

13.CyberArk's PIM stands for?

Ans: Privilege Identity Management

14.Can CyberArk change password in a text file?

Ans: Yes, if it is in plaintext or encrypted using known encryption algorithm

15.IS CyberArk PSM has web form capability?

Ans: Yes

16.What you need to have to enable auto password reconciliation policy?

Ans: Following should enable for auto password reconciliation policy in cyberark

  • Enable Password reconciliation for specific policy
  • Additional account on target server with sufficient rights
  • Automatic password verification shoud enable
  • Enable password reconciliation when password is unsync

CyberArk Technical Interview Questions

17.What are User Directories that are supported by CyberArk?

Ans: User Directories that support CyberArk are:

  • Active Directory
  • Oracle Internet Directory
  • Novell eDirectory
  • IBM Tivoli DS

18.Bring Your Own Clients means?

Ans: Bring Your Own Clients means

  • You can use any client to access target system if PSM enabled
  • PSM is flexible
  • CyberArk PSM covers more target system type other than others

19.Does OpenSSL heartbleed bug affecting CyberArk Vault ?

Ans: No, on all vesion

20.What are capabilities of PSM for SSH ?

Ans: PSM for SSH has the capability of Video recording, Command recording

21.What CyberArk PSM has web form capability means ?

Ans: CyberArk PSM has web form capability means, With a set of conditions, PSM connector can be integrated into web based application. By default PSM web capability only covers html login page with form id, input form for user/password and button name attribute

22.If PSM enabled for a specific policy, auditor user can terminate remote session currently active?

Ans: Yes

23.What is the shortest time CPM can be configured to change password after each usage?

Ans: 1 minute

24.Password management doesn't consists of ____________ action?

Ans: ENE integration

25.How CyberArk Vault can be managed?

Ans: CyberArk Vault can be managed using PrivateArk Client, PrivateArk Web Client, and Private Vault Web Access

26.What is CyberArk Vault Dual Control ?

  • Confirmation needed to open a safe
  • Confirmation needed to retrieve files
  • Confirmation needed to open a safe and to retrieve files
  • At least 1 safe owner who are authorized to confirm request
  • All of above

Ans: Confirmation needed to open a safe

27.How long CyberArk Vault will kept deleted object until it reach true deletion stage?

Ans: 30 days

28.What are User Accounts Enabled by Default?

  • Administrator
  • Auditor
  • Master
  • Backup
  • None of above

Ans: Administrator

29.How to release user suspension?

Ans: To release user suspension --> Need to login using administrator account and activate the account.

30.BYOC applicable to which module ?

Ans: PSM

31.Which module used to replicate vault at production site to disaster recovery site?

Ans: DR Module

32.What are the steps required to register a privilege account to CyberArk PIMS using PVWA?

Ans: Inorder to register to a priviliege accout we need to:

  • Create safe & define safe owner
  • Create PIM Policy
  • Create CPM & PSM Policy
  • Add account with its properties (username, password, address etc)

CyberArk Exam Questions

33.CyberArk Vault access control can be defined by?

Ans: Safe, Folder, Object

34.Why PrivateArk Web Client limited only to Internet Explorer?

Ans: Because it uses ActiveX

35.Mention 3 pilars of CYberArk solutions?

Ans: PIMS, SIMS & PSMS

36.Which CyberArk's module is responsible for changing password?

Ans: CPM

37.If a User was suspended, who is the user that able to revoke the suspension?

Ans: Administrator

38.If a password request got approved why only notification sent to requester but not the password for the target system itself?

Ans: Because of its Security concern, Email can be eavesdropped, Email can be redirected, Email may not be not secure.

39.What is ENE integration?

Ans: CyberArk email notification integration with existing email system

40.By default user will be suspended to login to the vault after entering ... times of wrong password?

Ans: 5 times

41.Inorder to enable LDAP user authentication which need to be configured?

Ans: Directory mapping

42.What need to be done to enable PSM for a policy?

Ans:  We need to enable PSM option on specified policy, and need to add required PSM connection component

43.Can CyberArk can manage Facebook password & record Facebook session?

Ans: Yes

44.What are Authentication schemes supported by CyberArk Vault?

Ans: Here are teh authentication schemes that are suppored by CyberArk vault - LDAP, Radius, PKI

45.What are the reasons for CyberArk vault user login access denied?

Ans: Wrong password, Wrong username, User suspension, Wrong authentication mode


Get In-Depth Knowledge on CyberArk Click Here: