mobileNavlogo
headerlogo

Bootstrap Interview Questions with Answers

Blog Author

Tekslate

Published Date

7th October, 2020

Ratings

Views

243

  • Share this blog :

 

Bootstrap Interview Questions and Answers

Q1) What is the Modal plugin used for in Bootstrap?

Ans: Modal Plugin is a child window that is layered over its parent window

Q2) What is Bootstrap Container in Bootstrap?

Ans: The bootstrap container is a class that is useful and creating a central area on the page for display.

Q3) What is Bootstrap?

Ans: Bootstrap is a CSS, HTML, and JS framework for developing web applications with less effort. This framework emphasizes developing mobile web applications.

Q4) What are the key components of Bootstrap?

Ans: The key components of Bootstrap are:

  • CSS: It comes with plenty of CSS files
  • Layout Components: List of layout components
  • JavaScript Plugins: It contains many jQuery and JavaScript plugins
  • Scaffolding: It gives a basic structure with link styles, Grid system, and background
  • Customize: To get your own version of the framework you can modify your components

Q5) Can we include bootstrap CDN instead of download the Bootstrap?

Ans: Yes sure, we can do from following

bt1

Q6) What function you can use to wrap a page content?

Ans: The function “.container” is used to wrap a page content and using that you can also center the content.

Q7) Difference between Bootstrap and Foundation?

Ans:

bt

Inclined to build a profession as Bootstrap Developer? Then here is the blog post on, explore Bootstrap Training

Q8) What is the difference between Fluid Layout and Responsive Layout?

Ans:

  • The fluid layout adapts itself to different browser window sizes, all the values used are calculated proportionally to the viewport size, so when resizing, all the columns are resized.
  • A responsive layout is able to adapt itself to different sizes as well. When resizing, the number of columns changes according to the available space.

Q9) What is Jumbotron?

Ans: Jumbotron is used for content that you want to highlight like some slogan OR marketing headline.

Q10) What to display code in bootstrap?

Ans: you can use following tags <code></code>

Q11) What is Bootstrap collapsing elements?

Ans: Bootstrap collapsing elements enables you to collapse any element without using external JavaScript.

Q12) What are the steps for creating basic or vertical forms?

Ans: The steps for creating basic or vertical forms are:

  • Add a role form to the parent <form> element Wrap labels and controls in a <div> with class .form-group.
  • To achieve optimum spacing this is needed Add a class of .form-control to all texturl <input> , <textarea> and <select> elements
About Author
Authorlogo
Name

TekSlate

Author Bio

TekSlate is the best online training provider in delivering world-class IT skills to individuals and corporates from all parts of the globe. We are proven experts in accumulating every need of an IT skills upgrade aspirant and have delivered excellent services. We aim to bring you all the essentials to learn and master new technologies in the market with our articles, blogs, and videos. Build your career success with us, enhancing most in-demand skills .

Related Blogs

Write For Us